ProRail: Pokéstops bij spoorwegen weg

UTRECHT - Het kostte ProRail heel erg veel moeite en er moesten juristen aan te pas komen, maar langs de spoorwegen zijn een aantal Pokéstops en gyms verwijderd. ProRail is er blij mee, want de virtuele plekken uit het populaire spel Pokémon Go zorgden voor gevaarlijke situaties.
"We staan eindelijk in contact met Niantic, de makers van Pokémon Go", zegt woordvoerder Jaap Eikelboom van ProRail. "Dat was erg moeilijk, want het is geen bedrijf dat uitblinkt in het communiceren. We hebben gebeld, meerdere brieven gestuurd en uiteindelijk maar onze juridische afdeling ingeschakeld."
Niantic vroeg eerst aan ProRail om de exacte posities van alle gevaarlijke Pokéstops en gyms (plekken waar je pokémon kunt vinden en sterker kunt maken) op te geven. "Maar we gaan de stops niet zoeken", zegt Eikelboom. "Zij zijn dit spel gestart en dus is het hun verantwoordelijkheid om die stops weg te halen langs de 7000 kilometer spoor in Nederland."

ANTWOORD

Of de stops en gyms zijn verwijderd na de brieven van de juridische afdeling, weet Eikelboom niet. "We hebben nog steeds geen officieel antwoord gekregen dat ze alle beesten en stops hebben weggehaald." De woordvoerder zegt dat ook niet alle stops verdwenen zijn. "Maar het is positief dat ze er schijnbaar mee bezig zijn."
Voor zover bekend zijn er nog geen ongelukken gebeurd op en bij het spoor door Pokémon, zegt Eikelboom. "En dat willen we graag zo houden."

STICHTSE VECHT

Overigens is ProRail niet de enige die de stops zat is. Ook de gemeente Stichtse Vecht probeert in contact te komen met Niantic om een aantal stops en gyms te verwijderen. Vooral die bij het zwembad in Bisonspoor zorgt voor veel overlast, schrijft de wijkagent op
.
Op de Facebookpagina schrijft de agent dat iedereen die na 22.00 uur rondhangt bij het zwembad een boete kan verwachten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.