RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veiligheid voor alles bij Bloemencorso Leersum

1/2
UTRECHTSE HEUVELRUG -

Leersum maakt zich weer op voor het jaarlijkse Bloemencorso. Tientallen praalwagens bedekt met bloemen rijden volgende week door de straten van het dorp.

De bouwers zijn nu nog hard aan het werk om hun wagens op tijd af te krijgen. Zo af en toe krijgen ze daarbij een onaangekondigd bezoekje van de organisatie, om te kijken of alles wel goed in elkaar zit.

Problemen hebben de bouwers daar meestal niet mee, vertelt deelnemer Gert Kroeze. "Veiligheid is ook voor ons nummer 1. Kijk naar het trapincident, naar de monstertruck die op het publiek inreed; je wilt zoiets niet op je geweten hebben".


IN DE HOUDING

De Stichting Bloemencorso Leersum kiest bewust voor onaangekondigde controles. "Als de check wordt aangekondigd gaan ze in de houding staan", zegt voorzitter Hans Charvat van de stichting. "Dingen die niet gezien mogen worden, worden dan verstopt. We hebben een uitermate goede technische commissie. Die jongens letten op alles".

Het Bloemencorso in Leersum is zaterdag 20 en zondag 21 augustus.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -