RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eis: acht jaar cel voor dood Sandra García Geraldino

1/3
UTRECHT -

De officier van justitie heeft acht jaar cel geëist tegen Silvester L. voor het ombrengen van zijn ex-vrouw Sandra García Geraldino, vorig jaar in Utrecht. Volgens justitie heeft L. de vrouw mishandeld, met de dood tot gevolg.

Het lichaam van de van oorsprong Dominicaanse heeft L. na de fatale mishandeling verstopt, zegt justitie. Moord met voorbedachten rade acht justitie niet bewezen.

Silvester L. moet volgens justitie als volledig toerekeningsvatbaar worden beschouwd. De verdachte zou duizenden euro's schadevergoeding moeten betalen aan de nabestaanden.

Advocaat Jan Boone van Silvester L. verwijt het Openbaar Ministerie een tunnelvisie. Hij zegt dat justitie alleen het eigen gelijk onderzoekt. Boone is bang voor een gerechtelijke dwaling als L. wordt veroordeeld voor het mishandelen van García Geraldino. Hij zegt dat zijn cliënt onschuldig is.


EMOTIONELE VERKLARING

De dochter van de omgekomen vrouw legde voor de rechtbank in Utrecht een emotionele verklaring af over de moord op haar moeder. Ze noemde Silvester L. "de duivel in eigen persoon".

Clara Geraldino zei nauwelijks te kunnen uitleggen hoe ze zich voelt sinds de moord op haar moeder ruim een jaar geleden. "Het noemen van zijn naam vind ik al weerzinwekkend", zei Clara, die wel het woord richtte tot Silvester L., de ex-man van het slachtoffer: "Ik hoop dat God je kan vergeven, want ik kan dat niet". Ook de zus Sandra García Geraldino legde een verklaring af.


SPOTTEND

De verdachte hoorde het allemaal onbewogen aan en vroeg spottend aan zijn advocaat of die een zakdoek nodig had. Hij zag af van de mogelijkheid om op de slachtofferverklaringen te reageren. Advocaat Boone doet vanwege de verklaringen aangifte wegens smaad en laster.

In eerdere zittingen had L. al aangegeven zich te beroepen op zijn zwijgrecht en hij hield dit keer opnieuw zijn lippen op elkaar. Volgens verslaggever Rik Dogger maakt L. een geïrriteerde indruk. "Hij lijkt weinig respect te hebben voor de rechters en de officier van justitie. Silvester L. wil nergens aan meewerken en beroept zich steeds op zijn zwijgrecht", aldus Dogger.


BOOS

Toen L. zich voor de zoveelste keer beriep op zijn zwijgrecht, gaf hij aan liever terug te willen naar de gevangenis. De rechter antwoordde dat hij vrij is om de rechtszaal te verlaten. Daarop vertrok L., maar na overleg met zijn advocaat keerde hij later terug.

De ex-vriendin van de verdachte werd vorig jaar dood gevonden in Utrecht, nadat ze twee weken vermist was. Het enige wat L. inhoudelijk verklaard heeft, is dat hij daar niets mee te maken heeft. "Ik weet nergens van af, ik ben onschuldig," zei Silvester L. Hij herhaalde dat toen hij als laatste het woord kreeg.

Uitspraak is over twee weken om 13.15 uur.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -