Zorgboerderij Woerdense Verlaat onder toezicht

WOERDENSE VERLAAT - Zorgboerderij 't Verlaat in Woerdense Verlaat wordt onder verscherpt toezicht gesteld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De zorg voldoet aan slechts één van de 29 gestelde normen.
Dat leidt tot risico's voor de vijf cliënten, zegt de IGZ. Zij hebben verstandelijke problemen en behoeven constant permanente veiligheid, structuur, bescherming, hulp en toezicht.
Begin juli bracht de IGZ een bezoek aan de zorgboerderij aan de Lange Meentweg. Toen bleek dat aan 28 normen niet wordt voldaan. "Onder andere is de deskundigheid van de medewerkers in relatie tot de cliënten beperkt", schrijft de IGZ.
"Verder zijn de zorgleefplannen niet up-to-date en compleet. Verder is de medicatieveiligheid onvoldoende en zijn er geen regels opgesteld hoe om te gaan met vrijheidsbeperkende maatregelen."
Tot slot zijn de persoonsgebonden budgetten van vier cliënten onlangs stopgezet. De IGZ hoopt dat 't Verlaat de boel snel verbetert en gaat binnenkort aangekondigde én onverwachte bezoeken brengen. Het toezicht duurt in eerste instantie drie maanden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.