RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Maandag opent parkeergarage Vredenburg

UTRECHT -

De nieuwe parkeergarage onder Hoog Catharijne en het Vredenburg in Utrecht gaat maandagochtend zonder enige ceremonie open. Vanaf ongeveer 08.30 uur kunnen automobilisten hun voertuig parkeren op één van de 1200 plekken. Dat bevestigt eigenaar Klépierre.

Enkele weken geleden presenteerde Klépierre de nieuwe garage, die 100 miljoen euro kostte, al aan de pers. Parkeerders rijden onder de nieuwe singel door om de garage te bereiken. In het gebouw is een systeem aangelegd dat automobilisten naar vrije plekken leidt. Hoogtepunt in de garage is een grote vitrine met daarin resten van Kasteel Vredenburg.


BIJZONDERE BOUW

Wat veel automobilisten niet zal opvallen is de bijzondere manier waarop de garage tot stand is gekomen. Aannemer BAM uit Bunnik begon met een put van twee lagen diep. Daarna is gelijktijdig naar boven en naar beneden gebouwd totdat de vijf ondergrondse verdiepingen klaar waren.

Bij de start van de bouw in 2014 zorgde verkeerswethouder Lot van Hooijdonk nog voor een relletje. Ze twitterde dat ze 'buikpijn' kreeg van de nieuwe garage. De GroenLinkspolitica wil zo min mogelijk auto's in de binnenstad.

Het woonwinkelgebouw en de singel bovenop de grote parkeergarage zijn overigens nog niet klaar. De eerste winkels in het nieuwe gebouw van Hoog-Catharijne gaan volgend jaar open. De oplevering van de woningen wordt vanaf april verwacht. Het water in de singel zal in 2019 weer stromen, als alle bouwwerkzaamheden klaar zijn.


PRIJS

De garage heeft de aanduiding P5 gekregen en is 24 uur per dag open. Parkeren wordt met 50 cent per zeven minuten (4,29 euro per uur) duurder dan in andere garages, maar goedkoper dan op straat. Dat is 4,53 euro in de binnenstad. Een dagkaart kost 36 euro. Exploitant van parkeergarage is Interparking.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -