Raad Bunschoten vergadert extra na mishandeling

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De gemeenteraad van Bunschoten komt dinsdag eerder terug van reces op verzoek van de SGP en de VVD. De partijen hebben om de extra raadsvergadering gevraagd na een zware mishandeling vrijdagavond.
Bij de mishandeling in een huis aan de Veenestraat raakte een bewoner zwaargewond aan zijn hoofd. Een andere bewoner werd aangehouden en zit in de cel. De aanleiding voor de ruzie is onduidelijk.
Volgens de VVD gaat het om twee Polen. De politie wil alleen kwijt dat de twee ingeschreven staan bij de gemeente Bunschoten.

'PATROON VAN GEWELD'

De VVD stelt dat dit het zoveelste incident is met arbeidsmigranten in Bunschoten en noemt het 'een patroon van geweld'. "Als je naar de publieke opinie kijkt, dan houden ze de politiek er ook voor verantwoordelijk", verklaart VVD-fractievoorzitter Wiebe de Boer. "Die verantwoordelijkheid willen we nemen."
De partijen willen dat het college kijkt welke mogelijkheden er zijn om het aantal incidenten te beperken. Ook moeten bestaande afspraken worden aangescherpt, vinden VVD en SGP. Zo moet de regel 'maximaal vier arbeidsmigranten in één huis' beter worden gehandhaafd.
De eerstvolgende raadsvergadering staat gepland in september, maar dat duurt de partijen te lang. Een gemeenteraad vergadert extra als een vijfde van de raadsleden dat wil. SGP en VVD hebben ieder twee zetels in de Bunschotense gemeenteraad, die bestaat uit 19 leden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.