RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Criminelen gevlucht na plofkraak in Utrechtse supermarkt

1/2
UTRECHT - In de Utrechtse wijk Lunetten hebben twee criminelen maandagmorgen vroeg een plofkraak gepleegd. Ze probeerden met gasflessen een geldautomaat in de Albert Heijn aan de Hondsrug op te blazen. Daarvoor hadden ze eerst de deur van het filiaal geforceerd.

De politie heeft nog geprobeerd om de vluchtende dieven in te sluiten. Agenten zetten de straten rond de supermarkt af en een politiehelikopter zocht vanuit de lucht mee. De daders, die volgens getuigen hun gezicht hadden bedekt met een masker en een bivakmuts, zijn nog spoorloos. Ze gingen er op zwarte motorscooters vandoor.

De brandweer heeft een onderzoek ingesteld naar de aanwezigheid van explosief gas in de winkel. Dat was onder meer nodig om de technische recherche het sein veilig te geven voor het instellen van een politieonderzoek. De huizen boven de Albert Heijn werden uit voorzorg ontruimd.

De plofkraak is mislukt. De rovers hebben niets buit kunnen maken. De Albert Heijn heeft om 9.30 uur de deuren geopend voor klanten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -