RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

"Tourdreiger is slachtoffer van zorgbezuinigingen"

1/2
UTRECHT - Tourdreiger Paul G. is slachtoffer van de bezuinigingen bij de GGZ. Dat zegt zijn advocaat Anneke van Wandelen.

De 58-jarige Utrechter stond maandag voor de rechter omdat hij vorig jaar zou hebben gedreigd een bom af te laten gaan bij de Tour de France in Utrecht. Ook zou hij van plan zijn geweest om zwavelzuur op wielrenners te gooien.

"Schrijnend dat iemand die schreeuwt om hulp wordt aangehouden en niet de hulp krijgt die hij wil ontvangen", zegt Van Wandelen tegen RTV Utrecht. "Zijn familie ondersteunt hem financieel om extra hulp in te kopen."

"Hij heeft meermaals gevraagd om meer hulp. Hij is een aantal jaren vrijwillig in een kliniek verbleven, maar dat is wegbezuinigd."


BEHANDELING

Het OM heeft tbs, en geen celstraf, geŽist tegen G. Van Wandelen is daar niet blij mee, zij ervaart de maatregel als straf. "Tbs met voorwaarden zorgt ervoor dat er een stigma komt en mijn cliŽnt stress ervaart. Mijn cliŽnt wil hulp hebben. Hij is zelf naar de politie gegaan toen hij nare dromen had. Daarom wil hij geen straf."

Over twee weken doet de rechter uitspraak in de zaak.


KERFSTOK

De 58-jarige Utrechter is al lange tijd psychiatrisch patiŽnt en ging al eerder in de fout. In 1978 kaapte G. een KLM-vliegtuig boven het Spaanse eiland Mallorca. In 1990 gooide hij zwavelzuur over de Nachtwacht in het Rijksmuseum.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht