Controles op doorschenken aan dronken cafébezoekers

UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat controleren of cafés alcohol verstrekken aan klanten die al dronken zijn. Kroegen die dat doen kunnen hun vergunning verliezen, schrijft het AD Utrechts Nieuwsblad.
Hoe de controles er precies uit gaan zien is nog niet duidelijk. Later dit jaar gaan de gemeente en horecaondernemers met elkaar in gesprek over het verbod op 'doorschenken', dat momenteel al van kracht is.
Barkeepers die zich schuldig maken aan 'doorschenken' krijgen bij een eerste overtreding een waarschuwing. Als het nog een keer gebeurt moeten ze twee weken sluiten en bij de derde keer verliest de ondernemer zijn of haar vergunning.

BETUTTELING

Jos de Winter, eigenaar van café Nieuwe Dikke Dries, zegt tegen de
dat hij de controles "betutteling" vindt. "Wat is doorschenken eigenlijk? Is dat meer dan twee bier verkopen aan een klant? Misschien is hij wel met de auto."
Volgens een woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland krijgen dronken cafébezoekers bijna nergens in Utrecht nog alcohol. "Daar is het personeel echt wel scherp op."

LOKTIENERS

Twee jaar geleden zette de gemeente 17-jarige loktieners in om te controleren of kroegen geen alcohol geven aan minderjarigen.
Henk Westbroek kreeg een boete omdat zijn café Stairway to Heaven drank gaf aan zo'n tiener. Later werd die boete ingetrokken omdat de loktieners in strijd waren met de wet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.