Gevangenen Nieuwegein maken OS-tentoonstelling

NIEUWEGEIN - Gevangenen in de Penitentiaire Inrichting in Nieuwegein hebben een tentoonstelling over de Olympische Spelen gemaakt. Ze deden dat in het kader van de opleiding 'Leider Sportieve Recreatie' die ze daar volgen.
De gedetineerden gaan medegevangenen rondleiden over de tentoonstelling. Ook organiseren ze een sportieve activiteit. Donderdag sluit de tentoonstelling, dan krijgen de gedetineerden hun diploma.
"De wereld wordt klein voor gedetineerden hier binnen", zegt Gevangenisdirecteur Ton Golstein. "Daarom willen we ze graag ook maatschappelijk bewustzijn bijbrengen." De tentoonstelling gaat niet alleen over het sportieve element van de Spelen, maar ook over zaken zoals de gijzeling van Israëlische sporters in 1972 en dopinggebruik.
Met dat diploma kunnen de gevangenen een baan krijgen als ze uit de cel zijn. Ze kunnen dan bijvoorbeeld werken als begeleider bij een sportclub of school.
Gevangenen die de opleiding volgen zijn uitgebreid gescreend. Bijvoorbeeld zedendelinquenten komen er niet voor in aanmerking.

Gevangenisdirecteur Ton Golstein over de tentoonstelling.
"We willen ze graag ook maatschappelijk bewustzijn bijbrengen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.