Bigband blaast UIT-week uit

UTRECHT - De Utrechtse introductieweek wordt donderdag letterlijk uitgeblazen door de Utrechtse Studenten Bigband. Deze achttien musici vormen de UIT-band van 2016 en zijn op de laatste dag van de introweek te horen tijdens het UIT-festival in het Griftpark.
"Het wordt een feestelijke afsluiting. We spelen om 16.00 uur wat fijne deuntjes voor studenten die in het park in de zon liggen," zegt Annegreet Silvus, die als saxofoniste in de Utrechtse Studenten BigBand veel zin heeft in het optreden.

VREEMDE EEND

Annegreet en haar collega-bandleden hebben de afgelopen UIT-week meerdere optredens verzorgd. "We zijn de UIT-band dit jaar, nadat we hadden meegedaan aan een contest. Meestal gaat het dan om een klein muzikaal bandje, dus wij waren een vreemde eend in de bijt. Maar ik vind het tof dat ze voor ons gekozen hebben, want we zijn best een grote big band."
Toch denkt Annegreet dat de muziek van haar band goed in de smaak is gevallen bij de UIT-lopers. "We bestaan dit jaar tien jaar en we spelen veel jazz. Maar we hebben een heel breed repetoire en spelen ook best vaak op studentengala's. We maken dan hitjes van nu een beetje jazzy en dat vinden studenten vaak wel leuk."

PODIUM

Annegreet heeft de afgelopen week dan ook flink genoten van alle optredens. "We krijgen zo in de UIT toch een podium waar nieuwe studenten komen. Ik ben zelf ook vorig jaar lid geworden in de introweek en heb sindsdien prachtige dingen meegemaakt, zoals een tour in het buitenland en we speelden ook in het asielzoekerscentrum in Utrecht."
De intruductieweek in Utrecht begon maandag.

"Ik vind tof dat ze voor ons hebben gekozen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.