RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Verdachte chaletmoord wilde ontsnappen"

AMERSFOORT -

De 30-jarige Janet S., die verdacht wordt van de moord op zakenman Ton Kuijf uit Amersfoort, heeft geprobeerd te ontsnappen uit de gevangenis. Volgens haar advocaat Yehudi Moszkowicz uit Utrecht zegt de Dienst JustitiŽle Inrichtingen dat zijn cliŽnte een uitbraakpoging heeft gedaan.

Dat zou ťťn van de redenen zijn om S. over te plaatsten naar de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught. Moszkowicz ontkent dat S. heeft willen ontsnappen en wil dat de beslissing zo snel mogelijk wordt teruggedraaid.


PRITTSTIFT

De advocaat bevestigt berichtgeving in De Telegraaf dat S. is overgeplaatst naar de gevangenis in Vught: "Mijn cliŽnte zou hebben willen uitbreken. Zo was het raamkozijn beschadigd. Maar dat komt omdat dat verrot was. Ze zou zelfs een prittstift hebben gebruikt om haar poging te verdoezelen. Onzin natuurlijk!"

Maar de ontsnappoging zou niet de enige reden voor de gevangenis zijn geweest om S. weg te sturen. Moszkowicz: "Er wordt gezegd dat mijn cliŽnte 'overheersend gedrag' vertoonde. Maar dat lijkt me sterk. Ze leefde erg teruggetrokken in haar eigen cel; deed niet mee aan activiteiten. Ze is halsoverkop van de gevangenis in Ter Peel naar Vught gebracht. Ingeladen, op transport gezet en uitgeladen in Vught. Een dag later hoorde ze pas waarom. Er wordt blijkbaar geen onderzoek gedaan. Ze zeggen gewoon: Zo zit het, en we hebben geen reden om eraan te twijfelen."


VROUWONTEREND

Als het aan Moszkowicz ligt, gaat S. zo snel mogelijk weg uit Vught: "De omstandigheden daar zijn echt vrouwonterend. Ze wordt uitgejoeld door medegedetineerden. En aangezien dat allemaal mannen zijn die al heel lang geen vrouw hebben gezien, kunt u wel raden wat ze allemaal naar haar hoofd geslingerd krijgt. Daarnaast mag ze haar cel niet uit en mag er alleen maar gelucht worden in kooien; samen met al die mannen. Dat doet ze dus ook niet."

Volgens Moszkowicz is zijn cliŽnte er erg emotioneel onder: "Ze mag haar bezoek nu alleen nog achter glas zien. Het gaat haar allemaal niet in de koude kleren zitten. Ze heeft bovendien ook een medische indicatie die zegt dat ze iedere dag moet douchen. Terwijl het daar normaal is dat gevangenen maar ťťn keer per week onder de douche gaan."


KORT GEDING

Moszkowicz heeft de overplaatsing inmiddels aangevochten, maar dat leidde tot niets. Hij is nu in afwachting van het hoger beroep: "Vandaag of morgen hoor ik of de detentie van mijn cliŽnte in Vught geschorst wordt; zolang het hoger beroep loopt. Als het langer duurt, span ik een kort geding aan. Dat zal dan volgende week donderdag, 25 augustus, dienen.

De Dienst JustitiŽle Inrichtingen laat RTV Utrecht desgevraagd weten niet op de zaak te kunnen reageren.


CHALETMOORD

Janet S. is hoofdverdachte in de zaak die bekend is geworden als de Ermelose chaletmoord. Ton Kuijf uit Amersfoort werd op 14 maart 2014 dood gevonden in een uitgebrand chalet op een vakantiepark in Ermelo. Hij was daar vermoedelijk naartoe gelokt voor een seksdate. De advocaat van een van de vrouwelijke verdachten gaf eerder toe dat er seks is geweest en dat daar beelden van zijn gemaakt.

Mogelijk probeerden de vrouwen Kuijf af te persen met de sekstape. De situatie in Ermelo liep echter volledig uit de hand. Kuijf is zeer waarschijnlijk met een hakbijl om het leven gebracht. Door het vakantiehuis in brand te steken, zouden de verdachten sporen hebben willen wissen.

Janet S. uit Kampen zat al eerder in de gevangenis voor het doden van een man.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -