Utrechtse lobbyisten naar start van de Vuelta

OURENSE/UTRECHT - Een delegatie uit Utrecht is dit weekend bij de start van de Vuelta in Spanje. Utrecht wil de jaarlijkse wielerwedstrijd naar de stad halen. De Ronde van Spanje is als evenement kleiner dan de Tour de France, maar kan toch gunstig voor de Utrechtse economie en het toerisme uitpakken, denken de initiatiefnemers.
Lobby-organisatie Business Peloton Utrecht heeft de trip naar Spanje georganiseerd om Utrecht op de kaart te zetten als startplaats in 2019. De afvaardiging wil de directie van de Vuelta en de grote wielerploegen achter het plan krijgen. Oud-profrenner Mathieu Hermans, die tien etappezeges in de Vuelta op zijn naam heeft, begeleidt de reis.

GOED HUWELIJK

Vanuit Portugal zegt Cor Jansen van het BPU tegen RTV Utrecht dat de Utrechters door de Vuelta waren uitgenodigd. Dat wijst erop dat de Spaanse organisatie openstaat voor suggesties van de zakenlieden uit Nederland.
"We zijn hier met hotels, horeca, van alles", zegt Jansen. "Allemaal om te laten zien dat er bij ons in de stad draagvlak is. We hopen aan het eind van dit weekend te kunnen zeggen: dit is een goed huwelijk!"

DRIE GROTE WIELERRONDES

Als de Vuelta toehapt, wordt Utrecht de eerste stad waar de drie grote wielerrondes in de wereld te gast zijn geweest. Vorig jaar ging de Tour de France van start bij de Jaarbeurs. In 2010 lag de finish van de tweede etappe van de Giro d'Italia in de binnenstad.
De Vuelta start zaterdagavond met een individuele tijdrit van ongeveer 30 kilometer in Ourense in het noordwesten van Spanje. Zondag volgt een etappe van Ourense naar de kust bij Vigo. Zondagavond vliegt de delegatie terug naar Nederland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.