RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bloemencorso Leersum trekt meer bezoekers

1/2
LEERSUM -

Het bloemencorso in Leersum heeft zaterdag meer bezoekers getrokken dan in voorgaande jaren. De organisatie spreekt in een eerste schatting van 21.000 bezoekers.

Het corso bestaat sinds 1953 en is volgens de organisatie het grootste evenement van de Utrechtse Heuvelrug. Tientallen praalwagens met miljoenen bloemen reden zaterdag door Leersum. Het mooie weer op zaterdag heeft zeker bijgedragen aan de hoge opkomst.

Zondag was het minder druk. Slechts een handjevol bezoekers trotseerde de regen om nog een keer naar de tentoongestelde praalwagens te kijken.


KASTELENTOCHT

Door het slechte weer viel ook de middagroute van de 51-ste Kastelentocht in Doorn in het water. `s Ochtends reden de oude koetsen wel door de omgeving van Doorn. Er werd gesproken van onweer, zegt burgemeester Frits Naafs van Utrechtse Heuvelrug. "En onweer en paarden gaan niet samen."

De Kastelentocht wordt jaarlijks georganiseerd om de herinnering aan de oude wagens levend te houden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -