NK sculptuurzagen in Lage Vuursche

LAGE VUURSCHE - Voor de dertigste keer vond dit weekend in Lage Vuursche het Houthakkersfeest plaats. Met een markt, houthakwedstrijden en linedancedemonstraties. Ook werd het NK sculptuurzagen gehouden. Deelnemers werkten twee dagen aan een sculptuur van hout.
Volgens deelnemer Thomas Weijenberg doen de sculptuurzagers niet alleen voor de gezelligheid mee. "Ja, natuurlijk, er is wel echt een strijd! Hier is wel een titel aan verbonden. Als je hier wint, mag je jezelf Nederlands Kampioen noemen."
De organisatie van het Houthakkersfeest wil bezoekers kennis laten nemen van het werk in het bos, zegt Wolbertie Ruiter: "Ten eerste willen we onze bezoekers een leuke dag geven. Ten tweede willen we graag een boodschap overbrengen: wat gebeurt er dagelijks in bos en natuur. We maken allemaal gebruik van bos en natuur en met name van houtproducten. Hier kun je een klein beetje proeven hoe dat in z'n werk gaat."
Nieuw op het feest dit jaar waren de moderne bosbouwmachines. Via een simulator was het voor de bezoeker mogelijk om zelf een harvester te bedienen en virtueel bomen te zagen.

NK sculptuurzagen tijdens het Houthakkersfeest

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.