"Vuelta maakt zich nul zorgen over start in Utrecht"

UTRECHT - De organisatie van de Ronde van Spanje maakt zich geen zorgen, als Utrecht de start in 2019 op zich zou nemen. Volgens Utrechtse ondernemers is er door de Tour en de Giro genoeg kennis in huis.
Zondagnacht keert het Business Peloton Utrecht terug van de start van de Vuelta in Spanje. Ze waren daar om Utrecht op de kaart te zetten bij de organisatie. En dat lijkt gelukt, volgens Cor Jansen: "Als ik een krantenkop zou moeten maken zou die bestaan uit het woord: Toptijd!"
Jansen vertelt vol enthousiasme hoe positief het weekend is verlopen: "Als de Vuelta naar Utrecht komt maakt de organisatie zich nul zorgen of wij dat wel kunnen organiseren. Ze zeggen: je hebt de Giro gedaan en de Ronde van Frankrijk. We zouden het wel passend vinden als de Vuelta daar ook tussen staat."

HUISWERK

De delegatie ging in gesprek met de organisatie om te laten zien dat het menens is. Met 14 ondernemers, onder meer horeca en de Jaarbeurs, lobbyen ze bij de Vuelta. "Vanaf beide kanten is het heel serieus en allebei hebben we de komende tijd huiswerk te doen."
In 2019 zou de Ronde van Spanje dan starten in Utrecht. Op vrijdagavond staat er een tijdrit op het programma. Zaterdag rijden de renners een rondje door Utrecht en Gelderland om uiteindelijk weer in de stad te eindigen. Op zondag moet de koers zuidwaarts gaan, om via Eindhoven weer terug te vliegen naar Spanje.

BIJZONDER

Niet eerder in de wereld deden de drie grote wielerrondes één stad aan. Sterker nog: de Vuelta is slechts twee keer buiten Spanje gestart. In 1997 was dat in Lissabon en in 2009 begon de ronde in Assen. "Het is een enorme logistieke uitdaging. Alles moet verplaatst worden van Spanje naar Nederland."
Maar Jansen kijkt vol vertrouwen vooruit: "Het verhaal van de stad is niet af, als we er niet in slagen de ronde van Spanje binnen te halen."

"Als ik een krantenkop zou moeten maken zou die bestaan uit het woord Toptijd!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.