Wielrenners tegen "gevaarlijke paaltjes" in Rhenen

RHENEN - Wielrenners maken zich zorgen over gevaarlijke paaltjes op de Utrechtsestraatweg bij Rhenen. De afgelopen maanden zijn daar zeker twee ongelukken gebeurd, doordat racefietsers ze te laat zagen en er vervolgens tegenaan reden.
Een van de slachtoffers is Pieter Martens uit Houten. Hij reed eind mei samen met een groepje mede-renners van Wieler Tourclub Houten over de weg, toen hij net na de kruising met de Oude Veenendaalseweg werd verrast door de twee paaltjes.

KLAPLONG

Hij botste er hard tegenaan en raakte zwaargewond. "Ik had negen ribben gebroken, liep een klaplong op en heb drie nachten in het ziekenhuis gelegen. Ook had ik verschillende grote schaafwonden en zat ik onder de bloeduitstortingen."
Martens hoorde al snel na het ongeluk dat hij niet de eerste fietser was die tegen de paaltjes was opgeknald."Ik heb van omwonenden gehoord dat de paaltjes in de weg jaarlijks voor verschillende ongelukken zorgen." Afgelopen donderdag was het opnieuw raak.

BRIEF

Martens klom nadat hij weer enigszins hersteld was in de pen en schreef een brief aan de gemeente Rhenen. Hij erkent daarin dat hij hard fietste en misschien zelf beter had moeten uitkijken. Toch wil hij dat verantwoordelijk wethouder Klein in actie komt. "Het is mij overduidelijk dat het fietspad op deze specifieke plek ronduit gevaarlijk is voor

fietsers, omdat de paaltjes en het talud ongelukkig zijn geplaatst."
Bovendien hoopt Martens dat de gemeente hem een schadevergoeding wil betalen. Hij schat dat de crash hem zo'n 1800 euro heeft gekost.

REACTIE GEMEENTE

Wethouder Kleijn heeft RTV Utrecht laten weten dat hij de zaak maandag gaat uitzoeken en later met een reactie komt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.