RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eerste treinen doen Vaartsche Rijn aan

1/6
UTRECHT -

Treinreizigers kunnen vandaag voor het eerst terecht op station Vaartsche Rijn, het nieuwste treinstation van Utrecht. Tijdens de ochtendspits was het er al druk.

De opening liep meer dan een jaar vertraging op, omdat een bewoner bezwaar had gemaakt tegen de spoorverdubbeling vlak bij zijn huis. Uiteindelijk kreeg hij van ProRail een nieuw huis toegewezen. Nadat de man was verhuisd bleef het "spookstation" nog maanden dicht.

Rond 6.00 uur konden reizigers voor het eerst de trein nemen op station Vaartsche Rijn. Het was er al snel druk. "Dit is leuk", vond ProRail-woordvoerder Mercedes Grootscholten. "Dit is de eerste dag van Utrecht Vaartsche Rijn en het is alsof het er altijd al is geweest. Iedereen staat hier alsof ze er elke dag komen. Dat is toch wel heel bijzonder en daar zijn we ook trots op."


FUNCTIE

Het station is gebouwd om Utrecht Centraal te ontlasten. "Je hebt een heel stuk aan mensen, denk aan zes- tot achtduizend mensen per dag, die je niet op Utrecht Centraal hebt. En daarmee ontlast je ook weer dat hoofdstation. Dus het heeft echt een functie", aldus Grootscholten.

In twee minuten kunnen reizigers met de trein van station Vaartsche Rijn naar Utrecht Centraal. Vanaf midden 2018 is er een snelle tramverbinding naar De Uithof met de Uithoflijn.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -