RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie: let op nepmedewerkers Microsoft

PROVINCIE UTRECHT -

De politie Utrecht meldt dat zeker 10 inwoners van Midden-Nederland de afgelopen tijd slachtoffer zijn geworden van MS-techscam, een vorm van cybercriminaliteit.

Bij MS-techscam worden mensen gebeld door iemand die zich voordoet als medewerker van Microsoft. Die noemt zich 'security-expert' of 'technician'. In het gesprek wil de crimineel u doen geloven dat er problemen met de software van Microsoft op uw computer zijn ontdekt.

De medewerker zal, overigens vaak in gebrekkig Engels, aandringen op snelle maatregelen om het probleem te verhelpen en grote(re) ellende te voorkomen. Daarvoor zijn wel wat aanpassingen op de computer nodig, die dan tegen betaling kunnen worden uitgevoerd.

Volgens de politie zal Microsoft nooit bellen met informatie omtrent de veiligheid van uw computer of Microsoft-licentie. Het bedrijf zal zeker nooit naar uw beveiligingsinstellingen en/of wachtwoorden vragen. De oplichter is afhankelijk van de toegang tot uw pc, waarschuwt de politie. Als u niet inlogt en niets installeert, kan hij niets doen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -