Achterberg bezorgd over onveilig kruispunt

ACHTERBERG - Inwoners van Achterberg voelen zich niet serieus genomen bij de aanpak van de N233. De doorgaande weg tussen Veenendaal en Rhenen wordt verbreed zodat er meer verkeer over kan rijden maar volgens de bewoners van Achterberg wordt het er voor hen en hun kinderen niet veiliger op in het dorp.
Nico Drost is fractievoorzitter voor de ChristenUnie en inwoner van Achterberg en maakt zich zorgen over de veiligheid bij het kruispunt bij Rhenen. Volgens het raadslid durven ouders hun kinderen niet op de fiets te laten rijden omdat het kruispunt onoverzichtelijk en dus gevaarlijk is. 'Fietsen is eigenlijk geen optie,' aldus het raadslid.
Omdat de N233 een provinciale weg is, gaat de provincie over de veiligheid op het kruispunt. Donderdag gaan ondernemers uit Achterberg met de provincie praten in de hoop die te kunnen overtuigen van de ernst van het probleem.
De ondernemers willen graag een viaduct over de N233, zodat fietsers de weg niet meer hoeven over te steken. Ze hebben hier zelf al een ontwerp van gemaakt, die ze ook aan de gedupteerde willen laten zien.

Nico Drost (CU) vindt kruispunt gevaarlijk
Omwonende: 'Het ging bijna mis'
Achterberg bezorgd over onveilig kruispunt

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.