Utrechtse stadhuis moet grondig op de schop

UTRECHT - Het Utrechtse stadhuis aan de Minrebroederstraat is toe aan een grondige renovatie. De gemeente werkt aan een renovatieplan, omdat het gebouw te energie-onzuinig is. Mogelijk moet de Utrechtse gemeenteraad tijdens de verbouwing tijdelijk elders vergaderen.
Ondanks de grote verbouwing in 2000 voldoet het gebouw nu al niet meer aan de wensen van de gemeenteraad. De ramen zijn enkel glas en het dak zou beter geïsoleerd moeten worden. De gemeenteraad was al akkoord met een renovatie van de buitenkant, maar meent nu ook dat de binnenkant meteen meegenomen kan worden. Wat er binnen in het stadhuis precies moet gebeuren is nog onbekend.
De gemeente wil in 2018 met de renovatie beginnen. Zodra er een plan is, wordt dit tijdens de behandeling van de voorjaarsnota in 2017 besproken. Voor de buitenkant van het gebouw is het geld al binnen, voor de financiering van de verdere verbouwing moet nog budget worden gevonden.
De verwachting is dat de gemeenteraad zeker een half jaar niet meer in het stadhuis terecht kan, zegt wethouder Paulus Jansen. Waar de raad dan wordt ondergebracht is nog niet duidelijk."We willen graag een plek hebben die goed bereikbaar is vanuit de stad", zegt Jansen. "Het is lang genoeg, we gaan niet kamperen. Het moet wel een beetje kwaliteit hebben."
De gemeente heeft een paar locaties op het oog. Hierover wordt pas volgend jaar een besluit over genomen.

Oud-raadslid Vincent Oldenborg over de verbouwing bij UVandaag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.