Twee jongens beroofd in Veenendaal

VEENENDAAL - De politie zoekt getuigen van een beroving in Veenendaal. In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 augustus werden twee jongens op de Nordenheem onder bedreiging van een mes beroofd.
Rond 00.45 uur liepen de twee vrienden uit Veenendaal, 15 en 16 jaar oud, op de Nordenheem. Toen ze ter hoogte van het Ontmoetingshuis waren, werden ze achterhaald door twee jongens. Eén van de jongens pakte de 15-jarige vast en bedreigde hem met een mes. Het slachtoffer moest op de grond gaan liggen.
Nadat hij dit gedaan had, moest hij weer gaan staan. Hierop werd hij door de verdachte gefouilleerd. De Veenendaler had alleen wat geld bij hem. Dat werd afgepakt. Zijn vriend werd ondertussen aan de praat gehouden door de andere verdachte. De twee verdachten renden vervolgens weg over het fietspad bij de Spiesheem in de richting van de Essenlaan.
De verdachte met het mes heeft volgens de politie een licht getinte huidskleur, is tussen de 17 en 20 jaar oud en tussen de 1.75 en 1.85 meter lang. De tweede verdachte is iets langer, tussen de 1.80 en 1.90 meter, en is ook tussen de 17 en 20 jaar oud en licht getint.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.