Amersfoort experimenteert met elektrische scooter

AMERSFOORT - Amersfoort wil dat ondernemers vaker gebruik maken van elektrische scooters. De gemeente verstrekt daarom vandaag een exemplaar aan een koerier van een broodjeszaak om dat twee weken te testen.
"Het gebruik van de elektrische scooters is belangrijk omdat die minder lawaai maken en omdat ze bijdragen aan een betere luchtkwaliteit", vertelt wethouder Menno Tigelaar. Met het experiment hoopt de gemeente het elektrisch rijden een impuls te geven in de stad.
In aanloop naar de proef ontvingen alle ondernemers een brief met de vraag of zij belangstelling hadden. "Er zijn vier ondernemers die de komende weken aan de slag gaan met de scooter."

BROODJESZAAK

Voor ondernemer Marino Osimani van de broodjeszaak Panini Italiani komt de proef als geroepen. Zijn auto moet over een paar dagen naar de sloop en daarom kan hij nu gebruikmaken van de scooter.
De eerste elektrische scooter wordt woensdagochtend om 10.00 uur overhandigd aan Osimani. Het experiment is een samenwerking tussen de gemeente, Mobility & You en Zero-e.

Wethouder Menno Tigelaar over het experiment

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.