Baarnse wethouder stopt vanwege gezondheid

BAARN - De Baarnse CDA-wethouder Jan Baerends vertrekt per 1 oktober. Volgens de gemeente heeft de politicus het besluit vanwege gezondsheidsklachten moeten nemen.
Baerends lijdt al enige tijd aan een ernstige spierziekte. De komende tijd gaat het CDA samen met coalitiepartners VVD, D66 en ChristenUnie/SGP op zoek naar een vervanger. Baerends had onder andere werk en inkomen, duurzaamheid en volkgezondheid in zijn portefeuille.
CDA-fractievoorzitter Rik van Hardeveld noemt het vertrek van Baerends een aderlating. "Het is een ervaren wethouder waar iedereen door de partijen heen tevreden over is."

OPVOLGING

Van Hardeveld heeft voor de opvolging van Baerends drie scenario's voor ogen: het wordt iemand uit de eigen partij, een CDA-wethouder van buiten neemt zijn positie in of zijn taken worden verdeeld over de andere wethouders.
Het liefst gaat de fractievoorzitter voor iemand uit zijn eigen partij, maar dat lijkt niet de makkelijkste optie. "De spoeling is dun. Het gaat om een periode van maar anderhalf jaar en dan zijn er al verkiezingen.
Ook gaat het om een parttime dienstverband. "Dus los van het feit of we mensen in de partij hebben, die moeten ook nog maar eens kunnen en willen", besluit Van Hardeveld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.