RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Architect: "Het wordt absoluut geen Toren van Pisa"

1/4
UTRECHT -

Het was even schrikken voor de architect van het in aanbouw zijnde Nieuw Hoog Catharijne in Utrecht. Mensen dachten gisteravond dat de scheve toren op instorten stond.

De politie zette het gebied zelfs af en waarschuwde voorbijgangers. Overleg met de aannemer wees uit dat de bezorgdheid onnodig was. Het zogenoemde Poortgebouw is ook zo bedacht aan de tekentafel. De afzetting kon daarom al snel worden opgeheven.


ARCHITECT

"Ik las het vanmorgen vroeg. Er zal toch niet echt iets aan de hand zijn, denk je even. Gelukkig zag ik snel dat het allemaal meeviel en dat er paniek om niks was. Maar het was toch even schrikken", zegt architect Joost Hulshof tegen RTV Utrecht.

Het Poortgebouw is onderdeel van Nieuw Hoog Catharijne. Het heeft drie winkellagen en erboven komt een hotel. "Het is een gebouw met een bijzondere constructie en een overgangende gevel. Het is bedoeld als bijzondere markering van Hoog Catharijne. Het wordt dus absoluut geen toren van Pisa. Ik hoop wel dat veel mensen er foto's van gaan maken", aldus de architect.


GEDICHT

Het bericht over de toren heeft CU2030, de projectorganisatie van het stationsgebied, verleid tot een lyrische inval op Twitter en Facebook:

O mooie scheve toren
Hoog in die blauwe lucht
Gelukkig was je duikvlucht
Slechts een geruchtHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -