Tandem van hersentumorpatiënt uit Driebergen gestolen

© Facebook Klaske Hofstee
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Dieven hebben woensdagochtend een waardevolle tandem gestolen van hersentumorpatiënt Nico Faaij uit Driebergen. Hij wilde met de fiets de Alpe d'Huez beklimmen om geld op te halen voor zijn stichting.
De tandem stond op slot in de garage van Nico aan de Hoofdstraat toen dieven ermee aan de haal gingen. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie maar vreest dat hij zijn op maat gemaakte fiets niet meer terug krijgt.
Nico heeft volgend jaar precies tien jaar een hersentumor. Daarom wil hij met de tweewieler de Franse berg beklimmen. Eerder deed hij dat ook al met een step, maar omdat zijn geestelijke vermogens achteruit zijn gegaan kan dat niet meer.
Omdat Nico niet meer zelfstandig aan het verkeer kan deelnemen, bood de tandem hem de kans om alsnog door de buitenlucht te fietsen met iemand anders.
Klaske Hofstee, de vriendin van Nico en voorzitter van STOPhersentumoren.nl, heeft een oproep op Facebook geplaatst. Ze hoopt dat iemand weet waar de fiets momenteel is. Het bericht is al tientallen keren gedeeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.