Bejaarde Biltse zoekt doos met herinneringen

DE BILT - De 90-jarige mevrouw Steenbrink uit De Bilt hoopt dat iemand weet waar haar doos met dierbare herinneringen is gebleven. Ze zette het doosje per ongeluk bij het vuilnis op de Hessenweg, maar toen ze iets later terugliep om het op te halen, waren spullen verdwenen.
De bejaarde inwoonster van De Bilt is emotioneel als ze de hulp inroept van RTV Utrecht. "Het was mijn eigen domme schuld, maar ik hoop echt dat iemand weet waar het doosje nu is." Ze raakte het kwijt toen ze drie weken geleden een plant wilde weggooien. Per ongeluk geraakte ook de doos in de vuilniszak.
Ze zette de zak bij de glasbak op de Hessenweg en liep terug naar huis. "Toen ik me realiseerde wat ik had gedaan, ben ik direct teruggegaan." Maar het was al te laat. "De afvalzak was leeggegooid. De plant lag er nog, maar het doosje was weg." Mevrouw Steenbrink denkt dat de twee kinderen het doosje hebben meegenomen. 'Ik zag twee jongens van een jaar of tien, elf weglopen."
In de doos zaten ringen en oorbellen, kettinkjes en een medaille die katholieken vroeger kregen. "Ook een hangertje dat ik had gekregen vanuit Brazilië, waar familie woont." Veel geld zal het allemaal niet opleveren, denkt mevrouw Steenbrink. "Het gaat om glazen dingetjes. Het is vooral emotionele waarde." Een foto van de spullen heeft ze niet.
Mensen die meer weten kunnen mailen met RTV Utrecht op nieuws@rtvutrecht.nl of de tiplijn bellen op 030-8500500.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.