RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zes jaar cel in Zuilense moordzaak

1/2
UTRECHT -

Silvester L. uit Utrecht heeft zes jaar gevangenisstraf gekregen, omdat hij vorig jaar juli zijn ex Sandra Garcia Geraldino heeft doodgeschopt. Daarna begroef hij haar lichaam.

De 43-jarige man uit Utrecht krijgt twee jaar minder dan geëist door de officier van justitie. De rechtbank acht het niet bewezen dat hij de bedoeling had zijn ex-vriendin te doden. Hij wordt daarom vrijgesproken voor moord en doodslag.

Wel is Silvester L. strafbaar aan de dodelijke trap die leidde tot haar dood. De man heeft de vrouw één keer zo hard tegen haar romp geschopt dat ze daardoor is overleden. De rechter noemde het verder 'respectloos' hoe hij haar lichaam vervolgens heeft gedumpt.


VERDWIJNING

Garcia Geraldino verdween iets meer dan een jaar geleden. Na verschillende zoekacties werd ze uiteindelijk vlak bij het huis van L. gevonden. Ze werd opgegraven in de omgeving van de De Muinck Keizerbrug in Zuilen, nadat ze ruim twee weken vermist was geweest.

Het enige wat L. inhoudelijk verklaard heeft, is dat hij niets met de dood van Garcia Geraldino te maken heeft. "Ik weet nergens van af, ik ben onschuldig," zei Silvester L in eerdere zittingen. Volgens hem was Sandra na een discussie bij hem vertrokken.


AFSLUITEN

Voor de familie was het een spannende dag. Gleidy Thomas, vriendin van de familie, zei dat het voor de nabestaanden moeilijk is om het hoofdstuk af te sluiten. "Er komt nu een einde aan deze rechtsgang, maar de tweeling van Sandra woont nog altijd bij de familie van de verdachte, dus helemaal afgesloten is het niet."

De familie van Garcia Geraldino wil graag de voogdij over de twee kinderen, die nu bij de ouders van de verdachte wonen. "De familie heeft het gevoel extra gestraft te worden. Ze zijn hun moeder, dochter en zus kwijt en kunnen nu ook nog eens de tweeling van Sandra nauwelijks zien. Dat voelt niet goed".Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -