Geen parkeergeld voor brommobielen in Utrecht

UTRECHT - Brommobielen hoeven in Utrecht voorlopig geen parkeergeld te betalen. Tijdens het nieuwe vragenuurtje in de gemeenteraad zei wethouder Lot van Hooijdonk dat er te weinig 45-km autootjes in de stad rondrijden om het beleid te veranderen.
VVD-raadslid André van Schie wilde weten waarom brommobielen in Utrecht geen parkeerbelasting hoeven te betalen, terwijl in andere steden wel afgerekend moet worden. "Volgens Veilig Verkeer Nederland moeten brommobielen de verkeersregels van auto's volgen en zijn het '45-km auto's'. In Den Haag, Rotterdam en Amsterdam is sinds de laatste aanpassing van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens (RVV) de brommobiel wel parkeervergunningplichtig", aldus Van Schie.
Wethouder Lot van Hooijdonk antwoordde dat er zo'n 180 brommobielen in Utrecht rondrijden en dat aantal is al jaren stabiel. Op dit moment is expliciet in de parkeerverordening opgenomen dat brommobielen vrijgesteld zijn en omdat het om zo weinig autootjes gaat, wil Van Hooijdonk dat graag zo houden.

TRANSWIJK

Aanleiding voor de raadsvragen was
over een brommobiel in Transwijk die al vier jaar op dezelfde plaats staat. Omwonenden hebben er last van en Van Schie wilde weten of de gemeente niets aan de situatie kan doen.
Van Hooijdonk zei dat de gemeente inmiddels contact met de eigenaar van dat autootje heeft. "Allereerst om te weten of het wel goed met hem gaat." Dat blijkt het geval en afgesproken is dat het autootje binnenkort wordt gerepareerd en weer in gebruik wordt genomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.