RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Religies ontmoeten elkaar in Ulu-moskee

1/2
UTRECHT -

De Organisatie Religies voor Vrede houdt vrijdagmiddag in de Ulu moskee in Utrecht een symposium over spiritualiteit in het dagelijks leven. De organisatie hoopt dat moslims, christenen, joden, maar ook athe´sten met elkaar in gesprek gaan over inspiratiebronnen om een betere samenleving te maken.

Aanleiding voor het symposium is het toenemende terrorisme en radicalisering in naam van de Islam. Mirjam Ates, voorzitter van de Organisatie Religies voor Vrede, zegt dat religie vaak wordt misbruikt in deze kwesties. "Het gaat dan meer over vraagstukken van ongelijke behandeling en van arm en rijk. Religie kan dan juist een inspiratiebron zijn om beter met elkaar om te gaan".

Voor Utrecht is gekomen vanwege de centrale ligging; ook achter de keuze voor de Ulu-moskee als locatie zit een gedachte. "Er is ook een rondleiding, zodat mensen die de moskee gebouwd hebben zien worden, kunnen zien wat er binnen gebeurt en hoe het eruit ziet".

Het symposium begint om 15.00 uur 's middags. Ge´nteresseerden zijn welkom.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -