RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bouw Leidsche Rijn Centrum op stoom

1/3
LEIDSCHE RIJN - Het nieuwe Leidsche Rijn Centrum krijgt langzaam vorm. Ontwikkelaar a.s.r. zegt dat nog dit jaar het hoogste punt wordt bereikt en eind oktober komen de eerste woningen in de verkoop. Over twee jaar moet het er bruisen.

In totaal komen zo'n Leidsche Rijn 760 appartementen. Daardoor komen twee- tot vierduizend extra inwoners in het Utrechtse stadsdeel. Ook komen er veel winkels, waaronder een grote Jumbo Foodmark en een H&M, en bedrijven, cafÚs en restaurants. Volgens de ontwikkelaar is een groot deel al verhuurd. Station Leidsche Rijn Centrum is vorig jaar al in gebruik genomen en ook is er al een bioscoop geopend.

Er moet ook cultuur komen, maar hoe dat eruit gaat zien is nog onbekend. Er zijn wel voorstellen en deze zomer zijn er culturele experimenten op het Berlijnplein. Na de zomer neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de culturele voorziening in het stadsdeel.

Duidelijk is wel dat er geen grote schouwburg komt, zoals enkele jaren geleden nog het plan was. Daarom heeft het college van B en W de gemeenteraad al voorgesteld flink af te boeken op de grondprijs. Anders drukken die kosten te veel op de nieuwe kleinschaliger culturele instelling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht