VIDEO: Brugspringers zorgen voor overlast langs de Eem

© De Inspiratieboot
HOOGLAND - Jongeren hebben de afgelopen dagen voor gevaarlijke situaties gezorgd bij de Malesluis in Hoogland. Ze sprongen van grote hoogte van de openstaande brug over de Eem. Om ongelukken te voorkomen is de brug soms zelfs dichtgebleven.
De sluis ligt op de route van de Fietsboot Eemlijn en die heeft erover geklaagd bij de gemeenten Amersfoort en Soest. Schipper Dirk van Zanten zegt dat er meerdere keren is gebeld naar de politie, maar dat die het niet belangrijk genoeg vond om langs te komen.

SPRINGEN

"Zodra we door de brug zijn, klimmen ze op de openstaande brug omhoog en dan springen ze naar beneden", zegt Van Zanten. "Afgelopen week was het een keer zo druk dat de brugwachter de brug niet open wilde doen. De jongelui gingen niet van de brug af. Uiteindelijk hebben we een uur voor de brug liggen wachten."

SPUGEN

Zaterdagmiddag zorgde een groep kinderen ook voor ophef door vanaf de brug een passerende boot te bespugen. Toen de opvarenden verhaal gingen halen, liepen de gemoederen hoog op. De politie wist de situatie uiteindelijk te sussen.
De zwemmende jongeren zouden ook veel troep bij de Malesluis hebben achtergelaten. Medewerkers van de Fietsboot schatten het aantal jongeren dat afgelopen vrijdag gebruik maakte van het water rond de sluis 'rond de 200'.

Een jongen springt van de openstaande brug af
Omwonende: "Er gaat er een keer één dood"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.