RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

NS haalt oudste dubbeldekkers terug tijdens recordmaand

UTRECHT -

De Nederlandse Spoorwegen halen elf oude dubbeldekkers uit de remise om een reizigerspiek in september op te vangen. De spoorvervoerder verwacht komende maand 33,3 miljoen reizigers. Dat zou een record betekenen.

Directeur Operatie Marjan Rintel zegt dat de economische groei en de dalende werkloosheid ervoor zorgen dat steeds meer mensen voor de trein kiezen. Ook is september, de maand na de zomervakantie, altijd al een drukke maand. In een gemiddelde maand vervoert de NS 31,6 miljoen reizigers.

De oude treinen bieden de NS vanaf volgende week maandag 8.700 extra sta- en zitplaatsen. Daardoor zouden de treinstellen in de drukste maand ooit niet merkbaar voller moeten zijn dan vorig jaar.

Volgens een persbericht van de NS gaat het om treinen van het type DDM1, de allereerste dubbeldekkers die in 1985 op het Nederlandse spoor kwamen. De treinstellen zijn de afgelopen maanden gereviseerd en hebben meerdere testritten gemaakt. Honderden machinisten kregen de afgelopen maanden een opfriscursus om de oude dubbeldekkers te kunnen laten rijden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -