Amersfoortse fruithandel genoemd in grote cocaïnezaak

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het Amersfoortse bedrijf DGTC wordt genoemd in een omvangrijk drugsonderzoek. Vanwege de zaak zitten zakenman Florian van L. uit Amsterdam en café-eigenaar Thomas K. uit Spakenburg sinds afgelopen voorjaar achter de tralies.
De Telegraaf schrijft maandagmorgen dat de Dutch Global Trading Company mogelijk een dekmantel voor criminele activiteiten vormde. Van L. en K. startten vorig jaar met de onderneming, die volgens de Kamer van Koophandel een "groothandel in voedings- en genotmiddelen", waaronder fruit was. Justitie beschouwt DGTC ook als verdachte.
Bij de Advocaat Brian de Pree, die de 47-jarige Thomas K. vertegenwoordigt, bevestigt tegen RTV Utrecht dat K. uitgebreide verklaringen bij justitie heeft afgelegd. Hij ontkent de beschuldigingen volgens De Pree gedetailleerd.
Het Openbaar Ministerie denkt dat K. een kopstuk is in de smokkel van Zuid-Amerikaanse cocaïne, verstopt in vruchten en vruchtensappen. De coke werd via de haven van Antwerpen verscheept. Het duo wordt met vier anderen gelinkt aan een transport van duizend kilo cocaïne (straatwaarde 30 miljoen euro), dat in december 2015 in Raamsdonkveer werd onderschept.
Tijdens de inval waarbij de 54-jarige Van L. werd aangehouden is volgens de Telegraaf 2,5 miljoen euro in contanten in beslag genomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.