RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht vreest voor vertraging Uithoflijn

UTRECHT -

De gemeente Utrecht vreest dat de bouw van de Uithoflijn niet op tijd van start kan gaan. De tramlijn gaat onder het Noord- en Zuidgebouw bij Utrecht Centraal door, maar de bouwplannen daarvan zijn eerder opgeschort door de Raad van State.

Het college heeft bij de Raad van State een verzoek ingediend om toch te mogen beginnen met de bouw van het Zuidgebouw. Het gaat alleen om het deel dat nodig is voor de bouw van het tram- en busstation, schrijft het stadsbestuur in een brief aan de gemeenteraad naar aanleiding van raadsvragen.

Als de Raad van State niet akkoord gaat met het verzoek van de gemeente, loopt de bouw van de Uithoflijn mogelijk vertraging op omdat het station alleen tegelijk met het Zuidgebouw kan worden gebouwd.

In juli werd bekend dat de gemeente Utrecht opnieuw moet kijken naar de plannen voor de twee nieuwe gebouwen in het stationsgebied. Tot die tijd mag de bouw niet beginnen, zo oordeelde de Raad.

Bewoners van nabijgelegen appartementen hadden een klacht ingediend dat het Noordgebouw veel te hoog gaat worden. Ook vrezen ze voor hun privacy en extra geluidsoverlast.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -