Gruwelijke verklaringen slachtoffers A2-drama: "Wereld is ingestort"

De emoties liepen hoog op in de rechtbank.
De emoties liepen hoog op in de rechtbank. © RTV Utrecht
MAARSSEN - "Mijn vrouw doet open en er staan twee politieagenten voor de deur. Mijn vrouw zegt direct: er is iets vreselijks gebeurd", met die woorden begint de vader van Ricardo van Jaarsveld maandag in de rechtbank zijn slachtofferverklaring.
A2-doodrijder Neil van der L. staat voor de rechter omdat hij ruim 200 kilometer per uur reed en een auto ramde. Ricardo overleed, zes anderen raakten gewond. Twee kinderen van Ricardo zijn blijvend gehandicapt. Het OM eiste vandaag acht jaar cel.
"Vanaf dat moment is onze wereld ingestort", zegt de vader van Ricardo. "Navraag leert dat onze kleinkinderen allemaal in het ziekenhuis liggen."
De man zegt dat zijn kleinkinderen nu verder moeten gaan zonder vader. "Wij moeten verder zonder onze zoon. We zullen hem allemaal blijven missen. Wij hebben levenslang gekregen. We moeten het een plaats geven, hoe moeilijk het ook zal zijn."

VRIEND RICARDO

Een vriend van Ricardo die in dezelfde auto zat komt ook aan het woord. "Ik hoorde (kort na het ongeluk, red.) iemand zeggen dat die idioot met een snelheid van om en nabij de 200 kilometer per uur reed. Dat was het moment, het besef, dat wij een ongeluk gehad hadden."

SCHREEUWDE ZIJN NAAM

"Het geschreeuw van de kindjes ging door merg en been", laat de vriendin van Ricardo weten. "Een paar weken geleden kwam alles achter elkaar weer terug als een film. Ik lag op het asfalt naast de auto en zag overal bloed. Ik voelde heel veel pijn."
Het is ijzig stil in de rechtszaal tijdens de slachtofferverklaringen. "Toen kreeg ik de grootste schok van mijn leven. Ik zag mijn vriend levenloos, ondersteboven, in de auto. Ik zag veel bloed lopen in zijn nek. Ik schreeuwde zijn naam een aantal keer, maar hij reageerde niet. Niets bewoog en niemand reageerde."
Tijdens het voorlezen van de slachtofferverklaringen houdt Van der L. het niet droog.

Beelden van de indrukwekkende slachtofferverklaringen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.