RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Golfen met een dubbele handicap

LOENEN AAN DE VECHT -

In Loenen aan de Vecht hebben invaliden maandag deelgenomen aan een golfclinic. De cursus was op initiatief van Paralympiër Monique Kalkman, oprichter van de Stichting Going4Golf Foundation.

"De spelregels van deze sport maken het juist toegankelijk voor iedereen. Of je nu een been mist of verlamd bent: golfen kun je leren", vertelt Kalkman.

Op het veld verzamelden zich acht deelnemers, onder wie Patrick Renkema. Hij was altijd een fanatieke voetballer en golfer, tot hij een knieblessure kreeg. Door een fout tijdens de operatie belandde hij in een rolstoel. "Ik heb sindsdien niet meer op de baan gestaan. Daarom ga ik nu testen of golf nog steeds geschikt is voor mij", vertelt Renkema.


HANDICAP

In de golfsport is een 'handicap' een dagelijkse term. De handicap van een golfspeler geeft aan wat zijn speelniveau is. Een hele goede golfer krijgt meer regels dan iemand met een lager niveau. "Zo kan iedereen dus met elkaar spelen. Zelfs als je ook nog een fysieke handicap hebt", aldus Monique Kalkman.

Voor mensen in een rolstoel is er een speciale 'paragolfer' ontwikkeld. Deze stoel tilt de speler omhoog, zodat hij staand kan slaan. De golfclub in Loenen aan de Vecht wil zo'n stoel aanschaffen, zodat invaliden hier vaker kunnen spelen.

De club is op zoek naar donateurs, want een exemplaar kost 15.000 euro.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -