Evaluatie regels Malebrug vanwege brugspringers

AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort gaat in gesprek met politie, provincie Utrecht en Waternet om overlast door jongeren bij de Malebrug in Hoogland tegen te gaan.
Een woordvoerder van de gemeente laat weten op korte termijn de regels te evalueren. "We bekijken dan of de afspraken die er nu zijn moeten worden aangevuld of verscherpt."
Kees Kraaijema van fietsboot Eemlijn schreef in een brief aan de gemeente dat de overlast door jongeren de spuigaten uitloopt. Afgelopen week moesten boten soms bijna een uur wachten voordat de brug open ging. Die werd bezet door jongeren die naar boten joelden en van de brug sprongen.

BRUGSPRINGERS

Donderdag lag Laurens Olieman met zijn boot voor de openstaande brug te wachten. Hij
hoe één van de jongeren zich van grote hoogte van de brug liet vallen. Olieman: "Ik snap dat het leuk is om van de brug te springen, maar dit is levensgevaarlijk. Als er net een boot onder doorvaart breekt de jongen zijn benen en de schipper zijn nek." Volgens Olieman is toezicht bij de Malebrug de enige oplossing.
De gemeente Amersfoort laat weten dat tijdens het gesprek met politie, provincie en Waternet wordt gekeken of toezicht de overlast met jongeren kan beperken.
Vorig jaar waren springers van de Malebrug ook al onderwerp van discussie. Toen probeerde de politie de jongeren te ontmoedigen, door ze boetes te geven voor hun gevaarlijke capriolen.
De Malebrug ligt over de Eem en verbindt de gemeente Soest met de gemeente Amersfoort.

Jongen springt van openstaande brug af

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.