RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tien Gouden Kalf-nominaties Publieke Werken

UTRECHT - De nominaties voor de Gouden Kalveren zijn dinsdagavond bekendgemaakt. Grootste kanshebber op een prijs is Publieke Werken, de film over de bouw van het Amsterdamse Victoria Hotel kreeg maar liefst tien nominaties.

Onder meer in de categorie 'Beste Film'. Andere kanshebbers voor de meest prestigieuze prijs zijn Beyond Sleep, De Helleveeg, Knielen op een bed violen en The Paradise Suite (van regisseur Joost van Ginkel uit De Bilt).


BESTE ACTEUR

Acteurs Gijs Scholten van Aschat en Jacob Derwig uit Publieke Werken zijn genomineerd voor 'Beste Acteur'. Hun concurrenten zijn Fedja van HuÍt (J. Kessels), Issaka Sawadogo (The Paradise Suite) en Reinout Scholten van Aschat (Beyond Sleep).


BESTE ACTRICE

In de categorie 'Beste Actrice' zijn genomineerd: Rifka Lodeizen (Publieke Werken), Anniek Pheifer (De Grote Zwaen), Thekla Reuten (Schone Handen), Maartje Remmers (Stop Acting Now) en Hannah Hoekstra (De Helleveeg).

De volledige lijst met genomineerden is hier te vinden. Het Nederlands Film Festival begint woensdag 21 september en wordt traditiegetrouw in Utrecht gehouden. De winnaars van de filmprijzen worden op de slotavond van het festival bekendgemaakt: vrijdag 30 september.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -