Zelfremmende auto kwelt agenten

UTRECHT - De Nationale Politie haalt driehonderd nieuwe noodhulpauto's terug naar de garage. De reden is dat het automatische remsysteem van de Volkswagens Touran onverwachts vaart laat minderen.
Het veiligheidssysteem City Emergency Brake signaleert voorliggers en trapt automatisch op de rem om een botsing te voorkomen. Agenten in het hele land zouden klagen over de zelfremmende auto's.
Agenten moeten offensief rijden en weggebruikers van de weg duwen. Maar dat kan niet meer. "Het is een mooi systeem, behalve als je met spoed achter een verdachte aan moet of heel snel ter plaatse moet zijn'', zei Geert Priem van politievakbond ANPV woensdagochtend in het NOS Radio 1 Journaal. Priem betreurt dat vanuit de inkoopafdeling niet beter is overlegd met de werkvloer.
Twee weken geleden schreef Dagblad van het Noorden al dat de politie zocht naar een oplossing voor het probleem. Volgens het AD laat de korpsleiding het omstreden remsysteem uitschakelen bij alle nieuwe auto's. Dat duurt een paar maanden. De kosten zijn onbekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.