RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse politici in gesprek met tippelaarsters

UTRECHT -

Prostituees op de Europalaan in Utrecht hebben onverwacht bezoek gekregen van raadsleden.

De tippelzone verdwijnt mogelijk nu er plannen zijn voor woningbouw in het Merwedekanaalgebied. Het college van burgemeester en wethouders overweegt drie opties: afbouwen, verplaatsen of een combinatie van beide.

VVD-fractievoorzitter Dimitri Gilissen, PvdA-fractievoorzitter Marleen Haage en haar collega Bülent Isik staken dinsdagavond hun licht op bij de prostituees en hulpverleners. Een afgevaardigde van de ChristenUnie is recent ook langsgegaan.

"De vrouwen zijn heel tevreden en kiezen bewust voor deze veilige plek. De PvdA wil dit niet opgeven. Het viel me wel op dat veel vrouwen tippelen om huren te omzeilen", twittert Haage over het ongeplande bezoek. Gilissen laat weten dat hij "onder de indruk" is van de verhalen van de vrouwen en hulpverleners.

De VVD stelde juni dit jaar voor om het gebied aan de Europalaan te sluiten. Ook de ChristenUnie is daar voorstander van. Utrecht neemt in december een besluit over de toekomst van de tippelzone.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -