Operatie doodzieke Rebel blijkt bijna ton goedkoper

AMERSFOORT - De doodzieke Amersfoortse baby Rebel heeft minder geld nodig voor een levensreddende operatie dan werd gedacht. Voor een operatie in de VS is geen 250.000 euro nodig, maar volstaat 160.000 euro. Haar ouders schrijven op Facebook dat hun dochter al in oktober in de VS terecht kan.
Rebel heeft een aangeboren hersentumor en krijgt daarvoor medicijnen. Een permanente oplossing is een operatie, maar die wordt waarschijnlijk niet vergoed in Nederland. Haar ouders hebben daarom de Stichting Rebel for a Cause opgericht en zamelen geld in voor de ziekenhuisopname in de VS. Met de verkoop van merchandise, een veiling en de organisatie van een festival op 24 september in de Prodentfabriek is inmiddels 44.000 euro opgehaald.

AANDOENING

De acht maanden oude baby leidt aan de zeldzame aandoening hypothalamus hamartoom. Haar ouders kwamen daar pas naar vele onderzoeken achter, vertelde moeder Anne Marlijn Hauserer eerder aan RTV Utrecht.
"In een gesprek met een hoogleraar van het WKZ vertelden we dat Rebel eigenlijk een vrolijk kind is dat veel lacht. Daar vroeg hij op door, waarop we een foto lieten zien waarop ze breed lacht. Hij vertelde toen dat dit eigenlijk niet kon op die leeftijd." Daarna werd de tumor ontdekt.
De ouders van Rebel willen zich niet alleen voor hun dochter inzetten. Ze willen ook andere ouders helpen van wie een kind een zeer zeldzame ziekte heeft. Als de zorgverzekering de dure behandeling in de VS toch vergoed, wordt het ingezamelde geld voor andere zieke kinderen gebruikt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.