RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie zoekt relschoppers KNVB-bekerfinale

1/2
UTRECHT -

De politie heeft foto's van verdachten vrijgegeven die zich tijdens de KNVB-bekerfinale in april in Rotterdam zouden hebben misdragen. Mensen die zichzelf op de foto's herkennen kunnen zich melden op het politiebureau. De foto's werden woensdag openbaar gemaakt in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld.

"We hebben vorige week een hele duidelijke een oproep gedaan: Meld je nou als je er was en strafbare feiten hebt gepleegd", zegt Bernhard Jens van de politie. "Meld je je niet, dan gaan we beelden tonen. Deze mensen hebben zich niet gemeld en dus laten we de beelden zien."

Vier verdachten meldden zich woensdagmiddag kort na de publicatie van de foto's. Hun afbeeldingen zijn inmiddels verwijderd.

Zowel voor als na de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht in De Kuip in Rotterdam waren er ongeregeldheden rond het stadion. Het geweld richtte zich ook tot agenten en stewards. Een ME-bus werd bekogeld en drie politiemensen raakten gewond tijdens de rellen.

Op de dag zelf werden 59 mensen aangehouden wegens belediging, baldadigheid en vechtpartijtjes. In de maanden daarna zijn meer verdachten opgepakt, maar de politie heeft het onderzoek nog niet afgerond.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -