RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Zeistenaren kopen kasteel Heemstede

HOUTEN - Kasteel Heemstede in Houten heeft een nieuwe eigenaar. Vastgoedondernemers Anthony en Jos Lisman uit Zeist nemen het complete landgoed over. Ze willen het kasteel een nieuwe impuls geven. Het bekende sterrenrestaurant van kok Andrť van Doorn blijft.

De vorige eigenaar van Landgoed Heemstede was projectontwikkelaar Phanos, bekend als sponsor van FC Utrecht. Het Houtense bedrijf ging in 2012 failliet en onderhandelingen over de boedel liepen steeds op niets uit. Het gebouw stond daarna jarenlang te koop voor zo'n 20 miljoen. Of dat ook de prijs is die uiteindelijk betaald is voor het kasteel, is niet bekend gemaakt.

Topkok Van Doorn is blij met de nieuwe eigenaar. De chef huurt sinds 2002 een deel van het kasteel en zat sinds het faillissement van Phanos in onzekerheid. Samen met de curator heeft hij er wel voor gezorgd dat het kasteel in goede staat is gebleven.

Lisman en Lisman hebben grote plannen met het kasteel. Ze willen de verdiepingen boven het restaurant, de koetshuizen en de orangerie verbouwen tot hoogwaardige kantoorruimte. Van Doorn ziet de verbouwing wel zitten. "We verheugen ons op de toekomst en op de nieuwe impulsen, want deze mooie historische plek verdient nieuw elan en levendigheid."

In 2015 kreeg RTV Utrecht een rondleiding door het historische pand. De oud-bewoonster was furieus dat het interieur van het kasteel uit 1645 wit was geschilderd. Of Lisman en Lisman plannen hebben om de binnenkant in oude luister te herstellen, is niet bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht