Judoschool Anton Geesink verkocht

In 2010 lag Geesink opgebaard in de judoschool. Honderden mensen kwamen afscheid van hem nemen.
In 2010 lag Geesink opgebaard in de judoschool. Honderden mensen kwamen afscheid van hem nemen. © ANP
UTRECHT - De dojo, een zaal voor Japanse zelfverdedigingssporten, werd geopend in 1965. Het gezin Geesink ging erboven wonen. Tot 1978 was de judoka zelf eigenaar van de sportschool, daarna verpachtte hij het gebouw aan de gemeente Utrecht en werd de exploitatie van de sportschool overgedragen aan de Stichting tot Behoud en Exploitatie van de Sportschool aan de Anton Geesinkstraat 13.
SPORTSCHOOL BLIJFT
De zoon van de overleden judoka, Anton Geesink junior, zegt tegen RTV Utrecht dat de verkoop van het pand niet het einde is van de dojo. "De sportschool houdt niet op te bestaan. Alle contracten lopen gewoon door. De projectontwikkelaar heeft ook gezegd dat hij alle activiteiten die nu plaatsvinden, wil respecteren."
Volgens Geesink jr. worden de appartementen boven de sportschool volledig gerenoveerd en worden er twee bijgebouwd: "Mijn moeder is er nog maar zelden. Bovendien is het een heel oud pand. Renovatie was sowieso nodig. Als we het niet hadden verkocht, hadden we er zelf een paar ton in moeten stoppen. Daar had mijn moeder geen zin in."
Het was afgelopen zaterdag precies zes jaar geleden dat Anton Geesink overleed. De Utrechtse judoka stierf destijds na een kort ziekbed. Hij lag daarna opgebaard in de judoschool.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.