Brugspringers op de bon geslingerd in Hoogland

HOOGLAND - Jongeren die woensdag van de Malebrug in Hoogland sprongen, hebben een bekeuring gekregen. De sprongen kostten 90 euro per stuk.
Toezichthouders van de gemeente handhaven sinds deze week bij de brug tussen Amersfoort en Soest. Het is verboden om daar te zwemmen. Ook staat er een boete op het springen en duiken vanaf de brug.

LEVENSGEVAARLIJK

De toezichthouders houden een oogje in het zeil bij de brug over de Eem nadat het daar vorige weekend uit de hand liep. Jongeren hielden de brug bezet, bespuugden boten en lieten zich van grote hoogte van de openstaande Malebrug vallen. Dat zorgde voor levensgevaarlijke situaties, omdat boten op dat moment de brug passeerden.
Fietsboot Eemlijn moest bijna een uur wachten voordat de brug open ging. Brugwachters die vanuit Weesp de brug bedienen, durfden het niet aan om de brug te openen toen de jongeren er niet vanaf gingen. Eén van de schippers die voor de brug lag te wachten filmde een jongen die zich van meters hoogte van de brug liet vallen.
De tiener uit Soest is niet de enige die een bekeuring op zak heeft. Hoeveel mensen er zijn bekeurd, wilden de toezichthouders niet zeggen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.