Nieuw gastenverblijf UMC: "Ik ben nu dicht bij m'n zieke man"

UTRECHT - Het gastenverblijf van het Cancer Center in het UMC Utrecht wordt donderdag officieel geopend. Het logeeradres is bedoeld voor vrienden en familie van kankerpatiënten die in het UMC behandeld worden.
"Veel patiënten hebben familie, vrienden of mantelzorgers om zich heen. Het is fijn dat ze in het gastenverblijf terecht kunnen, bijvoorbeeld als ze verder weg wonen of wanneer tijd en aandacht van een naaste erg gewenst is. Ook voor de patiënt is het een geruststellende gedachte dat ze zo dichtbij zijn", zegt prof. dr. Elsken van der Wall, voorzitter van het UMC Utrecht Cancer Center en initiatiefnemer van het gastenverblijf.

TIEN PLUS

Ondanks dat de officiële opening donderdag is, slapen er al maanden mensen in het nieuwe gastenverblijf van het UMC. Zo heeft Sonja Versteeg er al een nacht doorgebracht, omdat haar man in het ziekenhuis ligt. "Ik werd heel gastvrij ontvangen. Het is net een hotelkamer en het is heel luxe. Ik heb een barretje, een kluisje en een mooie inloopdouche. Ik werk al achttien jaar in de hotelbranche en geef ze hier dan ook een tien plus!"
Versteeg vindt het vooral heel belangrijk dat haar man door haar nabijheid zoveel rust ervaart. "Ik ben nu dicht bij m'n zieke man en vind rust buiten de ziekenhuisdrukte. Mijn man vindt dat ook heel prettig, want ik kan zo naar hem toe."

LANGGEKOESTERDE WENS

Volgens Van der Wall heeft het ziekenhuis lang uitgekeken naar de opening. "Met de realisatie van het gastenverblijf gaat een langgekoesterde wens in vervulling, van het Cancer Center, maar ook van onze patiënten. Het gastenverblijf past bij de zorg die wij onze patiënten bieden: de best mogelijke zorg en behandeling waarbij we samenwerken met de patiënt en zijn naasten."
De bouw van het verblijf startte eerder dit jaar. Er zijn in totaal acht kamers beschikbaar.

Verslaggever Richard Grootbod voor Utrecht is Wakker in het gastenverblijf (I)
Verslaggever Richard Grootbod voor Utrecht is Wakker in het gastenverblijf (II)
"Ik ben nu dicht bij m'n zieke man"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.