RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen contant geld meer in Utrechtse nachtbus

1/3
UTRECHT -

Busreizigers kunnen vanaf komend weekend contactloos betalen in Utrechtse nachtbussen. Contant geld wordt dan niet meer aangenomen. Het idee is om dit later uit te rollen naar alle buslijnen. Het gaat om de bussen van U-OV, dat verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer in onder meer de stad Utrecht.

Volgens U-OV is het niet zonder reden dat de maatregel wordt ingevoerd. "De afgelopen maanden zijn veel busvervoerders geconfronteerd met overvallen op de bus. Na landelijk overleg eerder dit jaar heeft OVNL, de gezamenlijke branchevereniging van openbaarvervoer bedrijven in Nederland, het streven geuit om contant geld in de bus te beperken en op termijn af te schaffen. U-OV onderschrijft dat streven."


VEILIGHEID

Voorlopig geldt het plan alleen in de nachtbussen van zaterdag op zondag in Utrecht. Daar is volgens het busbedrijf bewust voor gekozen. "Op de nachtlijnen is sprake van veel losse kaartverkoop. Ze zijn daarom bij uitstek geschikt voor de start met het pinnen in de bus. Hiermee bieden we deze reizigers meer gebruiksgemak en vergroten we de sociale veiligheid voor zowel de reizigers als de chauffeur."

Maar het zal niet alleen bij de nachtlijnen blijven, zegt U-OV. "Op 1 januari 2018 moeten alle bussen voorzien zijn van pinapparatuur. De ervaringen van het pinnen op de nachtlijnen neemt U-OV mee bij de verdere uitrol. Het gaat dan bijvoorbeeld om de techniek en de tijd die het pinnen in beslag neemt." U-OV benadrukt dat de ov-chipcard ook nog steeds gewoon gebruikt kan worden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -