Hardebollenstraat vernieuwd: "Van Red Light District naar Creative District"

UTRECHT - De nieuwe huurders van de panden in de Hardebollenstraat maken zich op voor een feestelijk weekend. De voormalige peeskamers zijn gerenoveerd en worden zondag officieel geopend.
Zeventien creatieve ondernemers hebben de afgelopen tijd hun intrek genomen in de kamers. Ze huren de kleine panden voor 150 euro per maand. Zoals Evelien Jansen, die haar adviesbureau heeft op nummer 12: "Het is een interessante plek en er is veel gebeurd. Met die gedachte liep ik hier wel rond."

IMAGO

Van de geschiedenis van sekswerkers is weinig meer te zien. Alleen een paniekknop- en lampje herinneren aan de tijd die is geweest. Evelien: "Ik werk altijd met de deur open en dan hoor je weleens wat. Er zijn wel steeds meer mensen die zeggen: 'Er zitten hier allemaal creatieve mensen'."
Het imago slaat om volgens de ondernemers. Ze willen het gebied omturnen van rosse buurt naar creatieve buurt. "Kunstenaars krijgen hier de plek om experimenten uit te voeren. Het kan hier allemaal wat losser", zegt Evelien.

FEEST

Zondag vieren de ondernemers een feestje. Elke peeskamer houdt open huis. "Ik denk dat heel veel mensen nog niet in een peeskamer zijn geweest, dat is op zich al heel leuk", vertelt Jansen. Ook is er stand-up comedy, worden er portretten geschoten en vertellen de ondernemers het verhaal achter hun zaak.
En zondag zullen voor het eerst bijzondere krukjes te zien zijn. Ondernemer Bas van der Touw heeft speciaal voor dit weekend krukjes ontworpen die om paaltjes heen kunnen. "Het is speciaal toegespitst op dit soort kleine straatjes. Het is een soort reclamebord buiten en mensen kunnen buiten op straat zitten."

Verslaggever Marco Geijtenbeek live op Radio M in de voormalige peeskamers (1)
Verslaggever Marco Geijtenbeek live op Radio M in de voormalige peeskamers (2)
Ondernemers laten hun zaak zien

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.