RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

PvdA: Onderzoek naar behoud tippelzone op Europalaan

UTRECHT -

De gemeente Utrecht moet een gebied houden voor straatprostitutie, mogelijk op dezelfde locatie. Dat heeft de PvdA donderdagavond gezegd tijdens een commissievergadering over de toekomst van de tippelzone op Europalaan. Andere partijen willen een einde aan straatprostitutie in de stad.

In het gebied langs het Merwedekanaal komen onder meer huizen en volgens wethouder Jansen en de helft van de gemeenteraad gaan wonen en tippelen niet samen. "Geen valse verwachtingen: er is geen enkel scenario denkbaar waarin de tippelzone aan de Europalaan blijft bestaan", twitterde VVD-fractievoorzitter Dimitri Gilissen.

PvdA-raadslid Bulent Isik vindt dat er een onderzoek moeten komen naar de toekomst van de tippelzone. "De PvdA wil de voorziening voor de stad behouden. Als dat niet op de huidige locatie kan, dan ergens anders", zegt hij. "Maar om een goede beslissing te kunnen nemen moet desnoods een kleinschalige zone op dezelfde locatie moet worden onderzocht."


PROSTITUEES

De PvdA wil dat de gemeente ook uitgebreid gaat praten met de betrokken prostituees. Isik zegt dat het belangrijk is om goed contact met de dames te houden. Onder hen zijn veel verslaafden en door de tippelzone zijn ze in beeld bij hulpverleners en artsen. Het raadslid is bang dat ze uit zicht verdwijnen als de zone wordt opgeheven en dan veel slechter af zijn in het illegale milieu.

De tippelzone aan de Europalaan is dertig jaar geleden ingesteld om overlast van verslaafde straatprostituees in en rond de binnenstad terug te dringen. Inmiddels zijn er woonflats naast gebouwd en liggen er plannen voor veel meer woningen in het gebied.

Eind december wordt een besluit verwacht over de tippelzone.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -